måndag 31 januari 2011

Fransk sliten stol



Måste visa vår nya stol! Såå fint sliten med den härligaste patinan i ljust grönt/grått/brunt/rost. Funderar på att lacka med matt genomskinligt lack, för att patinan inte ska slitas bort helt och hållet. Någon som provat det? Kan det bli bra tro..?

Stolen kommer troligen inte att användas som stol i första hand - den är inköpt enbart för sin skönhets skull! Däremot får den gärna fungera som piedestal för blommor, det behövs ju alltid! Här får den lyfta upp mitt olivträd - som faktiskt inte tappat ett enda blad i vinter!

Stolen köpte jag av Sussi, som har webbutiken Callian Antikt & Brocante. Har ni ännu inte besökt hennes webbutik så är det dags! Bra priser på sköna möbler och saker som hon hittat i Frankrike och i Sverige. (Tack Sussi för att jag fick komma på In Real Life-besök och välja ut favoritstolen!) Det finns några till stolar.... lika fina... höll nästan på att få följa med hem de också.... ;-)


Den här veckan har jag semester - men kommer inte att ligga på latsidan! Jobbar nämligen på ett eget litet projekt... som snart ska berätta mer om. Ska nu fortsätta med det - för jag har lite att göra... :-)

söndag 30 januari 2011

Söndagsbilden - pannkakstårta


Dagens bidrag till söndagsbilderna i Inspirationsfabriken är en pannkakstårta - som skapades här igår till Irmas 12-årskalas. Använde hallonmousse, citronfromage, hallonsylt och hemgjord kolasås emellan lagren av pannkakor. Kolasås på toppen och hallon förstås.

Idag har vi ett digert schema med en hel del olika aktiviteter, så det är bäst att sätta igång nu så vi hinner! En av aktiviteterna handlar om ett besök hos en bloggare.... Berättar mer om det imorgon.... Önskar alla en fin dag!




fredag 28 januari 2011

Sommarhus i höladan

Jag hittade bilder från ett Summer Guesthouse på Long Island - och blev så inspirerad! Ett härligt hus med allt man behöver - men inte mer än det! Cool and Colourful - som det stod på Martha Stewarts sida.









Nu blir det en liten promenad innan anstormningen av rockiga gäster och bygge av pannkakstårta. Ha en skön kväll!





Birthday Baby


Igår fyllde vår "lilla" Irma hela 12 år! Hon har även vuxit om mig...! Inte så svårt - jag är bara 160 cm - men ändå!! Hur fort har inte det här gått???
På översta bilden det som finns kvar av födelsedagskakan - kladdkaka med kolaglasyr - och en liten DIY-flagga. Tog helt enkelt en grillspettspinne, klippte ut en vimpel från ett fint presentpapper och limmade fast.
Imorgon blir det kalas - maskerad på temat "Rock". Passar ju bra då Irma både spelar trummor och elgitarr. Alla tjejer i klassen plus några till kommer hit, så det blir nog party.... Pannkakstårta och korv med bröd är beställt!




Men idag är det FREDAG, jag är förstås ledig och soooolen skiner. Å vet ni vad? Jag blir såå GLAD för era gulliga kommentarer och för att ni tittar in hos Systrarna. Nu ska resten av den här dagen fångas....




tisdag 25 januari 2011

Inspirerande badrum med massor av bra idéer

Så var det dags för badrumstema i Inspirationsfabriken! Har ingen lust att visa mer av vårt eget just nu, än vad jag gjorde i fredags.
Så det blir ett axplock från en mapp med sparade bilder från nätet. En hel del bilder är lånade från Marta Stewart, de andra vet jag tyvärr inte.

Först ut ett badrum i vitt med svarta detaljer och ursnygga handfat! Två handfat på rad är ju en dröm - tänk att slippa trängas vid tandborstningen!

Här har vi en riktigt bra DIY-idé. Färgade hankar till handdukarna -
en färg för varje familjemedlem - håller ordning på handdukarna.

Ta in naturen - en stor trend just nu - med hjälp av en stor gren som används som handdukshängare.
Precis så har vi i vårt lilla lilla tvättrum i vår stuga.
En stor häftig gren som blivit silverfärgad och sandblästrad har hämtats från stranden.
Alldeles för mörkt i det lilla rummet för att ta en vettig bild - så en lånad från nätet får duga!

Är inte det här snyggt så säg!!! Metallkorghyllan, de svarta speglarna... Vill ha!!

Ännu en dröm - ett härligt tassbadkar och en kristallkrona i taket.


Smart förvaring för små badrum - en hylla ovanför dörren.
Snyggt med de gula detaljerna i det vita badrummet...

Väggskåp med fina konsoller och glasdörrar. Ett litet projekt att snickra ihop kanske?
Ser ut som om det är två hyllor på konsoller som man satt upp de små skåpen på.
Allt målat i samma färg. Jag lovar - allt material kan hittas billigt på Blocket...

De här bilderna gav i alla fall mig badrumsinspiration - hoppas att du hittade någon favorit.
När ni läser det här sitter jag och jobbar hårt med en del texter som skall vara klara på torsdag, hoppas att det går bra! ;-)
SÅ himla bra att man kan tidsinställa inläggen och skriva dom i förväg... Önskar alla en underbar dag!



söndag 23 januari 2011

Söndagsbilder

I vårt kök finns en kvardröjande rest av jul..... En amaryllis som väntade väldigt länge med att slå ut - men vilken blomma! Inte alls den vanliga röda julamaryllisfärgen, utan en djup mörkt sammetsröd färg (på bilden ser den lite ljusare ut än i verkligheten). Det här är första stängeln, så vi får nog njuta av den ända fram till påska! Nja, kanske inte ändå... ;-)



För att fota med annan bakgrund än fönster så placerade jag den på bänken till höger om kyl och frys, där vi har en extra liten diskho, men ännu inte fått upp kranarna... (Ni ser fästena längst ner till höger i bild.) Den väggen är ju som ni ser målad med svart tavelfärg, och mycket kul att skriva saker på. Ett par citat om att nå sina drömmar har jag textat där nu, men.... plötstligt en dag upptäcker jag att det nu finns ett nytt citat på väggen! Gissar att någon av vännerna som besökte oss i lördags är den skyldige... ;-)



"The future belongs to those who believe in the beauty in their dreams"







Citaten som döljs av blomman på bilden lyder så här:


"The best way to make a dream come true is to wake up!" och


"If you can dream it you can be it."



Efter att ha påmint mig om detta ska jag nu göra mig i ordning för ytterligare ett besök på Formex. Ha en bra dag nu och gå ut och gör verklighet av några drömmar!


Besök gärna Fabriken om du vill ha inspiration!






lördag 22 januari 2011

Teflonhjärna

Hå hå ja ja... Maken åkte buss till Hälsingland igår, resten av familjen är hemma. Hunden, katterna och bilen är också hemma. (Vilket är jättebra, för jag har en massa planer som inbegriper just den.)
Men, något som inte stannade hemma var bilnycklarna, de följde med till Bollnäs! Denna fadäs upptäcktes som tur var sent igår kväll, så en plan B kunde icensättas.... Härjedalingen hade en buss som åkte från Bollnäs imorse 8:00, framme i Stockholm 11:15. Bara för maken att gå upp tidigt och ta sig ner till stationen och prata snällt med busschauffören.
Å för mig att åka in och möta upp bussen och få kuvertet med nycklar! Så nu är ordningen återställd. Bil OCH nycklar på samma plats!!
Däremot hann jag inte med dag 2 på Formex idag - jag har A-hallen kvar att kolla - så det får bli imorgon! Det är ju inte riktigt tillåtet att fota om man inte har tillstånd. Men några smygfoton blev det ändå med iPhonen. Får se vad det blir imorgon, och om några blir tillräckligt bra för att visas här.
Mycket inspirerande är det dock! Men jag tror jag berättar mer imorgon.... Fast en rolig sak hände som jag bara måste berätta. På väg från mässan till pendeltågen hör jag att ett par tjejer prata härlig västgötska. Jag sneglar lite och ser att de ser bekanta ut... kan det vara....? Jo minsann! Framme på stationen frågar jag och det är förstås Petra och Ingela . Alltid kul att IRL träffa bloggare man följer, även om det bara är ett kort och hastigt pendeltågsstationsmöte.





fredag 21 januari 2011

Ett litet fredagsfönster



I ambitionen att inte bara fota i köket, så hamnade jag i badrummet igår kväll. Det har vi inte renoverat själva, utan var fräscht redan när vi köpte huset. (Det som återstår att fixa är taket - som inte är vitmålat som resten av huste.) Det är grön mosaik på golvet och vitt kakel på halva väggen. En specialbyggd fönsterbräda fortsätter runt halva rummet som hylla under en spegelvägg - men det får ni inte se just nu! Däremot vill jag visa det fin fina gamla fönstret som jag köpt från syrran/Sofias bod. Hon är duktig på att hitta fina gamla prylar som hon sedan fixar till och säljer. Varje gång jag åker ner till Gamleby så följer något med upp till Tullinge... ;-)




På den här sidan är fönstret grönt - matchar den gröna mosaiken i badrummet - men på andra sidan är det grått. Bra om man vill variera!


Den vita enkla orkidéen har jag haft i flera år - utan blomning. Men så lagom till jul så slog den äntligen ut! Visst är det underbart när de gör det!





Ljuskronan i svart smide är från Indiska. Från början hade den ljuskoppar i olika färger och färgglada prismor. Men just nu känner jag inte för det, så den har fått en något striktare look.


Så härligt att tappa upp ett bubbelbad, tända dofljus i kronan och krypa ner med en god bok.
Mmm låter som en plan för ikväll! Men först bär det av till Formex - kan förstås inte låta bli att gå dit och kolla in alla nya trender! Önskar alla en härlig fredag!!








onsdag 19 januari 2011

Ännu en matta....

...måste bara visas upp. Så här ser det ut just nu i vår hall. Önskar er alla en lika fin och mysig kväll som Tintin och Jackson har!



tisdag 18 januari 2011

Mattor står på tapeten idag!

Vad passar då bättre än att visa vår senaste nyförvärv. Ja faktiskt, så är den förvärvad NY, inget fynd på loppis eller Blocket denna gång.... ;-) Hemklickad från Ellos är den, den stora svartvita vävda mattan. Trodde att vi skulle få den innan jul, men så blev det inte, det tog några veckor till. Men nu är den på plats! Passar så bra under vårt köksbord tycker jag. Svartvita katter och hund matchar också snyggt!



Än så länge är den fräsch och fin. En tanke har nämligen slagit mig... att när man använder ett utebord som innebord, och utebordet har spjälor - då blir det lätt att det man eventuellt spiller liksom trillar rakt igenom och fläckar ned mattan... Hå hå ja ja, då blir det till att skura matta. Har ni tips på hur man då ska göra för att på bästa sätt få bort fläckarna, så får ni gärna tipsa redan nu! Kan ju vara bra med lite framförhållning.


Som ni ser och säkert redan noterat - så har vi mycket naturfärger i vår matrumsdel av köket. Gamla trärena stolar, slitna korgstolar, slitet utebord, fårskinn... Gillar den mjuka färgskalan. Men snart får jag nog hitta ett annat hörn av huset att fota - märker att många inlägg fotats just här den senaste tiden! Det får helt enkelt bli bättring på den fronten! Nu har jag i alla fall gjort mitt, som arbetare i Fabriken - kika gärna in där och kolla in alla mattor!


söndag 16 januari 2011

Söndagsbilder - tulpanfrossa!



Ett kärt nöje väntade mig i köket idag när jag kom upp - att plocka undan massor med disk efter gårdagens middag! Ni kanske tror att jag var ironisk nu - men det är verkligen ett nöje! Medan jag går runt och fixar tänker jag tillbaka på hur NICE det var igår, och hur mysigt det är med vänner - att få fylla köket med dom! Å alla söta och roliga barn i olika åldrar, som ändå hade kul ihop. It's a bless!


Gästerna hade alla med sig tulpanbuketter - kan kanske ha att göra med att det var tulpanens dag igår... De satte jag ihop i dag i en gigantisk bukett på köksbordet! Ett sånt härligt fras och doft av ginst. Det var inte heller ett dugg jobbigt! ;-) De fina videkvistarna får ligga vid sidan av - så man kan smeka de små videkissarna när man går förbi - och så håller kvistarna forever! Ett tips från min mamma - utan vatten slutar de att slå ut och torkar precis som dom är, och kan därför återanvändas om och om igen.




Tror inte jag kan gå till jobbet imorgon, måste nog ringa och säga att jag behöver vara hemma för vård av tulpanbukett (VATB).


Ikväll blir det två efterlängtade säsongstarter - gospelkörövning och Solsidan!

Ha det bra i töandet vänner!

Å ja just det ja - klicka vidare in i Fabriken, där finns det fler sköna söndagsbilder.





lördag 15 januari 2011

Thinking of You

Nu när julen är utstädad känner jag för ljusa, luftiga och naturnära arrangemang. ÄÄÄÄLSKAR fina stenar! Just dessa - vita, runda och lena - är hemtagna från en vit strand i Spanien. Mmmmm så härligt det var där.... *Drömmer mig bort....*



Lärkkottarna var med i jularrangemangen också, men de passar året runt anser jag. Här har jag ställt dem i en "vas" fyndad på second hand. Ingen särskilt traditionell vas som ni kan se... Svårt att hälla vatten i den.. ;-) Vet faktiskt inte vad det är! Säljaren undrade också vad det var för nåt jag fyndat, "jag vet inte" sa jag, "men den är fin!". Kunde inte lämna den där!

Har haft den som en liten piedestal tidigare. Den är i järn och lite gullig krusidullig med vit avskavd färg.

Nu ska jag börja använda den här dagen! Det blir fix och förberedelser för en trevlig afton i goda vänners lag. Ska laga en massa god (förhoppningsvis) mat snart!

Vill även bjuda ER goa fina snälla som tittar in här och gör mig så glad, in i vårt kök för en liten konsert! Filmad igår av mig, det är vår Saga förstås.... Varsågoda:






tisdag 11 januari 2011

Djurtema i Fabriken





De små hjortarna som jag visat förut är fyndade på Myrorna. De målades svarta, med ett lager med svart skoltavelfärg samt ett lager sprayfärg som slutfinish. Här står de på hyllan med en ny kompis - tavla med hjorthorn. I brist på äkta vara så skrev jag ut en bild på ett hjorthorn och satte i en svart ram ;-)
Tycker det är bra att inte behöva ruinera sig när man blir sugen på att hänga på en trend...



En annan trend som kanske kommer, som jag ännu inte sett i svenska hem är den här.

Vad säger ni, skulle ni vilja ha ett skönt hästmotiv på väggen??




Kolla in i Fabriken för fler djuriska inlägg!